Selasa, 23 Ogos 2016

APAM GULA HANGGUS

  • BAHAN

  • 1 cawan gula halus
  • 1/2 cawan air panas
  • 2 suduh butter
  • 2 biji telur grade A
  • 2 suduh susu pekat manis
  • 2 cawan tepung gandum
  • 1 sudu kecil soda bikarbonat

CARA

Cairkan gula dan air dengan api sederhana
sudah cair ketepikan dan biarkan sejuk
blendkan telur susu butter dan minyak 3 minit 
masukkan gula cair tadi soda bikarbonat dan tepung gaul sebati 
dan biarkan  selama 5 jam

 
beginilah rupa dia selama 5 jam tu
hehehe

sudah 5 jam di perap masukkan kedalam acuan


kukus selama 15 minit @ 20 minit masak


tadaaaa siap masak da ni gebu kan 
hehehe

ok 
selamat mencuba 

 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan